Нан күніне орай Балалар кітапханасының қызметкерлері жас оқырмандарға жергілікті наубайханаға экскурсия ұйымдастырды. Іс-шара балаларды әртүрлі мамандықтағы адамдардың еңбегімен таныстыратын кездесулер циклі аясында өтті.
Наубайшы өзінің жұмыс күні туралы, жұмыста технология мен шыдамдылықты сақтаудың маңыздылығы туралы айтты. Балалар нанның қамқорлық пен назар аударуды қажет ететінін білді, ал жақсы наубайшы оған жанның бір бөлігін салады.
Балалар Қазақстанда пісірілген бидай, қара бидай, жүгері, кебек және жарма сияқты түрлі нан түрлерімен танысты. Кітапханашылар нан пісірудің халықтық дәстүрлері мен байлық пен өркендеудің символы ретінде нан туралы қазақ мақал-мәтелдерін еске салды.
Экскурсия балаларға наубайшының еңбегінің құндылығын және нанға ұқыпты қарауды түсінуге көмектесті.